Aprilsnar – dagen derpå

Hvis man gik ind på louis.dk den 1. april blev man mødt af denne STOP-side:
Fogedretten har ved kendelse pålagt alle danske internetudbydere at spærre for deres kunders adgang til louis.dk. Kendelsen er sket på baggrund af, at louis.dk indeholder henvisninger til, hvordan blokeringen af thepiratebay.org kan omgås. På baggrund af kendelsen har vi besluttet at spærre for adgangen til denne side.

Det var kun en aprilsnar, men det kan blive en realitet i fremtiden. Jeg gjorde det for at sætte fokus på den censur der foregår af vores internet, i et demokratisk land som Danmark, hvor man ellers skulle have ytringsfrihed og retten til at søge fri information.
Hvis man mener at en hjemmeside er ulovlig skal man hellere prøve en retssag fremfor en nytteløs blokering. Hvad angår The Pirate Bay, så er det basalt set bare en søgemaskine hvor man kan søge iblandt indhold både lovligt og ulovligt fra eksterne kilder ligesom Google, Yahoo og mange andre søgemaskiner.
At lukke adgangen for The Pirate Bay, fordi nogle brugere bryder loven, er det samme som at lukke vejene fordi nogle kører for stærkt i stedet for at straffe hver enkelt lovovertræder. Jesper Bay (formanden for IFPI Danmark) har selv udtalt, at man hellere vil spærre folks adgang til disse sider fremfor at gå efter hver enkelt person som bryder loven.
Der har været en god mængde respons på min aprilsnar, min STOP-side var oppe at køre allerede ved midnat, hvor jeg sendte en mail rundt til IT-Politisk Forenings mailingsliste for medlemmer, med beskeden om, at louis.dk var blevet spærret af alle danske internetudbydere. Det fik en del op ad stolen, fordi de ikke lige havde opdaget at det var blevet 1. april. Der var en som oprettede denne interessante debat: http://www.amino.dk/forums/t/56506.aspx. Der har igennem dagen været en del både over chatten, men også via IT-Politisk Forenings mailingsliste for medlemmer som hoppede på aprilsnarren.
Til aprilsnarren havde jeg skrevet en .htaccess-fil som nægtede folk adgang til min hjemmeside undtagen censur.html som man fik vist indholdet af, uanset om man gik ind på forsiden, eller en underside, uanset om den fandtes eller ej. Begge filer kan hentes nedenfor og er udgivet under Creative Commons by-nc-sa ligesom resten af min blog.
https://louis.dk/wp-content/uploads/2009/04/censur.html
https://louis.dk/wp-content/uploads/2009/04/htaccess.txt

5 thoughts on “Aprilsnar – dagen derpå

 1. Hehe. Selvom stadig er dybt uenig i, at blokering af The Pirate Bay skulle være uberettiget, så fik denne her aprilsnar mig til at smile bredt(på trods af at jeg gennemskuede den ret hurtigt), specielt fordi denne her rent faktisk tjener et formål i modsætning til alle de andre fjollede ting vi gør den første april.

  Den debat du linker til bekræfter mig kun i, at der på alle sider af hegnet findes forsmåede klaphatte, uden mulighed for at se det større billede. Her hentyder jeg mest til de svar på debatten, der mener at “blokeringen” af din side var berettiget – for naturligvis er den da ikke det, og det er fedt at se, at vedkommende røg i fælden uden videre. Lektien her er vidst, at du har ret i at sådant et tiltag kan blive en realitet en dag, når vi nu kan se bevist at der findes den slags holdninger i Danmark. Jeg står inde for en fortsat blokering af The Pirate Bay, ikke fordi jeg er decideret antipirat, men fordi jeg mener at det ansvarlige, borgerlige segment af Danmark naturligvis skal have lov til at håndhæve sine love.

  Venlige hilsener fra marx/heavenquake, og hav en god dag.

 2. Jeg mener så, at man hellere skal straffe de enkeltpersoner som bryder loven.
  Hvis man mener at The Pirate Bay gør noget ulovligt, skal man jo prøve en retssag imod dem, som jo nettop er i gang i Sverige.
  Blokeringen mener jeg ikke er nogen håndhævdelse, eftersom den nemt kan omgås.

  Også en god dag til dig Marx 🙂

 3. problemet med en retssag er, at The Pirate Bay er placeret i sverige, og at den svenske lovgivning ikke er helt så fast som den danske, på området. Derfor må man ty til den næstbedste løsning – blokering.

 4. Blokeringen er bare pære nem at om omgå, desuden rammer den også folk som vælger at dele lovligt materiale via The Pirate Bay.
  Jeg synes hellere man skulle gå efter de enkeltpersoner som deler ulovligt, og dertil hat Jesper Bay sagt at man hellere vil lukke for folks adgang. Det her svarer lidt til, at man lukker vejene fordi nogle kører for stærkt i stedet for at straffe de enkelte. Man må heller ikke glemme at dommerne der dømte i retssagen udtalte “Vi forstår ikke alle de computerord”.

  Desuden når du køber en sofa, og ikke synes om den kan du returnere den. Det samme gælder ikke med film og musik. Hvis du har købt en skodfilm, er der ikke andet at gøre end at kyle den hen i reolen. Derfor synes jeg det er helt fint at man henter den for at få en smagsprøve, og køber den, hvis man kan lide den og sletter den hvis man ikke synes om den. Sådan er der mange som gør.

  Du kalder pladebranchen for “det ansvarlige, borgerlige segment af Danmark”. Personligt ser jeg dog pladebranchen som en dybt uansvarlig og forældet branche, der stadig lever i stenalderen. De betragter kunder som tyve ved at lægge spærringer på folks lovlige købte musik og film. De kan ikke se, at det at man kan få en forsmag på deres film/musik er med til at øge deres salg og de skider på kunsterne som kun får et par producenter.

 5. Fandme godt gået.

  Det er på tide at censuren på det danske internet stopper.

  Folk tager ikke deres frihed alvorligt, hvilket betyder at i fremtiden bliver det endnu værre.

Der er lukket for kommentarer.