Kategoriarkiv: Open Source

Få notifikationer fra Android-mobilen vist på computeren

Kender du det, at man misser et vigtigt opkald, eller en sms, fordi sidder og er koncentreret foran computeren?

Eller måske glemmer du tit at lade din mobil op selvom de alligevel sidder ved computeren, fordi du ikke lige for set på batteristatusen?

Nu er der hjælp på vej. Android Notifier er et lille open-source program, som installeres på mobilen og computeren og fungerer enten over WIFI eller Bluetooth.

Det findes både til Linux, Windows og Mac og giver dig en notifikation i statusbaren på computer, når du modtager en sms, mms eller et opkald samt når mobilens batteristatus er ved at være lavt.

Eksempel på påmindelse ved modtagelse af SMS-besked:

Eksempel på påmindelse ved indkommende opkald:

Programmet kan hentes her til både Linux, Windows og Mac: http://code.google.com/p/android-notifier/downloads/list

Programmet til Android kan hentes via Android Market, eller ved at indscanne nedenstående stregkode:

Tips:

Det er muligt, at indstille Android-klienten på telefonen, til at vise notifikationsikon i topbaren, så man nemmere har adgang til programmet.

Hvis du bruger Ubuntu, kan det anbefales at indstille klienten til at vise notifikationer via “libnotify” i stedet for “System Default”, da den så vil vise notifikationer igennem Ubuntus standard notifkationsdialog, som det ses ovenover.

Tucan – gør det nemt at hente fra filhosting-sider

Vi kender vel allesammen det, at man sidder og skal hente noget fra en filhosting-side, og så sidder man der og skal klikke på mange links og holde styr på, hvor ens browser ligger filerne henne. Det kan også være, at man vil hente nogle filer fra en filhosting-side, hvor man skal sidde og vente på at få downloadlinket, fordi siden kræver betaling for hurtig download.

Der findes et open-source program, som kan gøre disse ting nemmere for en. Det hedder Tucan, og findes både til Linux og Windows.

Man indsætter bare ens links i et felt, og trykker på knappen “Check Links”. Det er lige meget om der er tekst mellem linksene, det hindrer ikke Tucan i at udrede dem.

tucan1

Derefter tjekker Tucan de indsatte links. De fungerende markeres med grøn pil udfor. Dem som ikke fungerer markeres med grå pil udfor.

tucan2

Efter at have tjekket linksenes gyldighed går Tucan i gang med at downloade dem. Hvis man ikke er betalt medlem og serveren har ventetid, venter Tucan pænt og går i gang med at downloade derefter.

tucan3

Hvis man er betalt medlem hos et eller flere filhosting-sider kan Tucan også håndtere disse og downloader som standard 5 filer ad gangen.

tucan4

Tucan understøtter en lang række filhosting-sider, som det ses nedenfor. Listen udvides løbende, efterhånden som udviklingen skrider fremad.

tucan5

Lyder det interessant? Tucan hentes til både Linux og Windows her. Ubuntu-pakke kan findes her.

Lige et godt tip: Hvis man skal finde materiale fra diverse filhosting-sider, så er katz.cd et godt sted at søge 🙂

VLC 1.0 er udgivet

VLC's logo

Den populære open-source medieafspiller er efter 13 års udvikling udkommet i en version 1.0. Udover at understøtte mange platforme samt filformater er der bl.a også kommet disse nyheder siden version 0.9.9:

* Forbedret stabilitet samt mindre hukommelsesforbrug

* Mulighed for at optage fra alle formater, som kan kan afspilles i VLC.

* Nye HD codecs (bl.a AES3, Dolby Digital Plus, TrueHD, Blu-Ray Linear PCM, Real Video 3.0 og 4.0)

* Understøttelse af følgende format ( bl.a Raw Dirac, M2TS) samt større forbedringer i andre formater.

* Ny Dirac indkoder og MP3 fixed-point indkoder

Hvis man er interesseret kan VLC hentes her til en lang række platforme.

Firefox 3.5 er udgivet

Firefox 3.5's nye logo

I går udkom Firefox 3.5. De store nyheder i denne version er:

Privat browsing
Med Privat browsing er det muligt, at surfe uden at nogen spor bliver gemt på din computer. Hverken i historikken, cookies eller cachen.

Endnu hurtigere
Takket være den nye Javascript motor TraceMonkey og en opdateret version af Gecko er Firefox 3.5 over dobbelt så hurtig i forhold til Firefox 3.

Forberedt på fremtiden
Med understøttelse af  audio og video-tags, som gør det muligt, at afspille lyd og video direkte i browseren, er Firefox 3.5 forberedt på fremtiden, og den kommende HTML 5-standard.

En video hvor de nye funktioner i Firefox 3.5 gennemgås kan ses her.

Firefox 3.5 kan hentes til mange forskellige platforme, og over 70 forskellige sprog her: www.firefox.com.

Wine 1.0 udgivet efter 15 års udvikling

Wine 1.0 er nu udgivet efter 15 år udvikling.
Wine er et open source program, der gør det muligt at køre Windows programmer under Linux og andre Unix-lignende styresystemer.
I stedet for at skulle genstarte ens maskine og starte op i Windows eller køre Windows virtuelt under Linux gør dette program det muligt at køre Windows-programmer direkte under Linux.
Wine understøtter ikke alle Windows-programmer, men listen er lang og tæller pt. 10.323 programmer: http://appdb.winehq.org.
At et program tager 15 år at udvikle kan virke så meget lang tid, men Wine har være brugbart i mange år, og holdet bag vil hellere kalde det under udvikling lidt for lang tid, fremfor at udgive noget der er ustabilt og ikke er ordentligt gennemtestet.

Du kan læse mere om Wine samt hente det her: http://www.winehq.org

Firefox 3 final udgivet. Hjælp med at sætte download rekord!

Open Source browseren Firefox er nu udkommet i en version 3.0.
Denne version indeholder mange nyheder såsom bedre sikkerhed, optimeret ydelse især med javascript, ny download manager, bedre adressebar, bedre søgemuligheder, nyt layout, der bedre integrerer sig med styresystemet, nemmere bogmærkning, ja jeg kunne blive ved…

Denne nye version har vagt stor opmærksomhed. Internet Explorer’s udviklinmgshold har ligesom de gjorde da Forefox 2 udkom bagt en kage til Mozilla. Du kan læse mere om det her.

Firefox 3 kan hentes her og du endelig ikke glemme at hente den, da du kan hjælpe Firefox 3 med at sætte download rekord!!!

Skulle du have problemer med ældre udvidelser der er inkompatible med Firefox 3, vil jeg anbefale dig at kigge på Nightly Tester Tools, som går de muligt at køre gamle udvidelser i Firefox 3.

Opdatering: Rekordforsøget er nu afsluttet og det blev til over 8 mio. downloads på 24 timer. Mere info her.

WordPress 2.5 på dansk endelig klar!

Så kom WordPress endelig i version 2.5 på dansk.
Der er mange nyheder bla. har kontrolpanel fået et nyt design, så det er mere overskueligt.
WordPress 2.5 kan hentes her på dansk og her på engelsk.
Hvis der er nogen, der ikke ved hvad WordPress er, så er det blog-værktøj, som man kan bruge til at blogge med.
Jeg bruger det selv her på bloggen 🙂

StumbleUpon – En ny måde at surfe på!

Kender du det, at du sidder og keder dig på nettet, og ved ikke rigtigt hvad du skal surfe efter?
Det er der nu en løsning på! Løsningen hedder StumbleUpon og er en værktøjslinje til din browser, der giver dig tips om spændende hjemmesider, videoer, billeder m. m. udfra interesser du angiver og bedømmelse af de ting den forslår. Faktisk en ret genial måde at surfe på, og lære nye hjemmesider at kende 🙂

StumbleUpon kan hentes til Firefox og Internet Explorer her: http://www.stumbleupon.com

Sig Cheese!…

Jeg ved godt at det er et stykke tid siden at jeg sidst har skrevet i min blog.
I mellemtiden har jeg fået købt en Playstation 3 samt et HD-ready tv. Jeg har smækket Ubuntu Linux på min PS3 og det kører generelt meget godt.
Det var planen at min PS3 også skulle bruges som mediecenter, men jeg har besluttet at vente til Sony udgiver en DVB-C* tv-tuner (digital tv-tuner til kabel) til PS3.
Jeg har også rodet lidt med et et program, der hedder Cheese som bruges til at tage billeder med. Det er åbent og gratis og kan findes til diverse Linux distributioner.
Jeg synes det er ret godt. Det kan både tage billeder og optage video og det har en masse effekter, som man kan sætte til. Alt i alt er det et godt lille program.
Programmet har hjemme på: http://www.gnome.org/projects/cheese

cheese.png