Kategoriarkiv: Politik

Aprilsnar – dagen derpå

Hvis man gik ind på louis.dk den 1. april blev man mødt af denne STOP-side:
Fogedretten har ved kendelse pålagt alle danske internetudbydere at spærre for deres kunders adgang til louis.dk. Kendelsen er sket på baggrund af, at louis.dk indeholder henvisninger til, hvordan blokeringen af thepiratebay.org kan omgås. På baggrund af kendelsen har vi besluttet at spærre for adgangen til denne side.

Det var kun en aprilsnar, men det kan blive en realitet i fremtiden. Jeg gjorde det for at sætte fokus på den censur der foregår af vores internet, i et demokratisk land som Danmark, hvor man ellers skulle have ytringsfrihed og retten til at søge fri information.
Hvis man mener at en hjemmeside er ulovlig skal man hellere prøve en retssag fremfor en nytteløs blokering. Hvad angår The Pirate Bay, så er det basalt set bare en søgemaskine hvor man kan søge iblandt indhold både lovligt og ulovligt fra eksterne kilder ligesom Google, Yahoo og mange andre søgemaskiner.
At lukke adgangen for The Pirate Bay, fordi nogle brugere bryder loven, er det samme som at lukke vejene fordi nogle kører for stærkt i stedet for at straffe hver enkelt lovovertræder. Jesper Bay (formanden for IFPI Danmark) har selv udtalt, at man hellere vil spærre folks adgang til disse sider fremfor at gå efter hver enkelt person som bryder loven.
Der har været en god mængde respons på min aprilsnar, min STOP-side var oppe at køre allerede ved midnat, hvor jeg sendte en mail rundt til IT-Politisk Forenings mailingsliste for medlemmer, med beskeden om, at louis.dk var blevet spærret af alle danske internetudbydere. Det fik en del op ad stolen, fordi de ikke lige havde opdaget at det var blevet 1. april. Der var en som oprettede denne interessante debat: http://www.amino.dk/forums/t/56506.aspx. Der har igennem dagen været en del både over chatten, men også via IT-Politisk Forenings mailingsliste for medlemmer som hoppede på aprilsnarren.
Til aprilsnarren havde jeg skrevet en .htaccess-fil som nægtede folk adgang til min hjemmeside undtagen censur.html som man fik vist indholdet af, uanset om man gik ind på forsiden, eller en underside, uanset om den fandtes eller ej. Begge filer kan hentes nedenfor og er udgivet under Creative Commons by-nc-sa ligesom resten af min blog.
https://louis.dk/wp-content/uploads/2009/04/censur.html
https://louis.dk/wp-content/uploads/2009/04/htaccess.txt

This video is not available in your country

Det sker af til når man prøver at se en video på YouTube at man så får beskeden ” This video is not available in your country.”.

Det er fordi, at der er nogle som går i for små sko og ikke fatter, at det er gratis reklame og mange hører et nummer derinde og hvis de så synes om det går ud og køber det.

Tag fx Monty Python som lagde mange af deres videoer op på YouTube med et link til Amazon ude i siden., hvor man kunne købe filmene. De har så medført en stigning i salget på ikke mindre end 23000%

Tilbage til “landegrænse-spærringen” på YouTube. Her er 2 videoer som pt. ikke kan ses hvis man har en dansk IP-adresse:

Fatboy Slim – Right here, right now: http://www.youtube.com/watch?v=R795KiMD4zs

Good Charlotte – Lifestyles of the Rich & Famous: http://www.youtube.com/watch?v=nVeRplP_zUE

Alt hvad man behøver er blot at gå ind på http://www.hidemyass.com og indtaste adressen til ovenstående videoer og wupti så kan man se dem!

Det er jo så pærelet at omgå, så fatter ikke hvorfor de sætter den begrænsning – internettet er for alle!

Sjov tegneserie fra The Pirate Bay

Jeg tænkte, at jeg lige ville bringe en sjov tegneserie fra The Pirate Bay til alle jer som ikke kan komme ind på siden nu hvor internetudbyderne har lukket for siden.

cartoonish

Kan du ikke kom ind på www.thepiratebay.org, så kan du finde en nem og lovliglig guide til at omgå spærringen på www.thejesperbay.dk.

Er du også imod internetcensuren, så skriv under her: www.fri-for-censur.dk.

Hele ressagen imod The Pirate Bay i Sverige er fuldstændig til grin. Halvdelen er anklagerne er allerede frafaldet fordi anklagerne ikke har kunne bevise, at de screenshots af torrentfiler de har frembragt ikke stammer fra The Pirate Bay’s tracker. Har du lyst til at følge med i den underholdende retssag kan du læse mere her: trial.thepiratebay.org.

Censur kan blive det frie internets undergang!

Sidste år fik IFPI medhold i at Tele 2 skulle blokere for deres kunders adgang til www.thepiratebay.org. IFPI vandt sagen fordi det var nogle IT-analfabeteraf nogle dommere som udtalte: “Vi forstår ikke alle de computerord”, der dømte i sagen  og nu er TDC, Telia og Cybercity også hoppet med på vognen og blokerer for deres kunders adgang til siden.

Dette er selvom The Pirate Bay er en fuldt lovlig side at besøge. The Pirate Bay er ligesom Google, en søgemaskine, hvor der både er links til lovlige såvel som ulovlige filer. Der ligger intet ulovligt materiale på The Pirate Bay, kun links til filer som brugerne deler på deres computere.

Man må heller ikke glemme, at der ligger links til meget lovligt materiale på The Pirate Bay fx upcoming bands og open source programmer. Dertil kommer, at mange som henter ulovligt gør dette for at få en smagsprøve på materialet inden de køber det. Uden denne mulighed ville mange helt have undladt at købe det. Vi må heller ikke glemme at The Pirate Bays blog med frie ytringer ligger på samme domæne.

Er din adgang til The Pirate Bay blokeret, så fortvivl ikke, blokeringen er nem at omgå. Det tager kun et minut og det er fuldt lovligt. Læs mere her: www.thejesperbay.dk.

Er du også træt af at private firmaer og organisationer skal bestemme hvad du og jeg må besøge på internettet, så skriv under her: www.fri-for-censur.dk.

Med blokeringen af The Pirate Bay er vi sat i bås med Kina og Kuwait som er de eneste lande udover Danmark som blokerer for siden. “Hvad bliver det næste?” tænker du nok.

Det næste er allerede sket. For nogle år siden blev Tele 2 i en retssag som IFPI vandt, dømt til at blokere for deres kunders adgang til www.allofmp3.com og også dengang fulgte TDC, Telia og Cybercity efter. I dag er siden stadig blokeret selvom den nu kun indeholder en nyhedsside med frie ytringer.

www.homeco.com er også blokeret af de fleste danske internetudbydere inklusiv Fullrate(min udbyder) fordi Home A/S mener, at navnet bryder deres rettigheder. Home er ellers et almindeligt engelsk ord for hjem og bruges af mange firmaer. Siden har nu skiftet navn og en simpel Google-søgning på “homeco” afslører dens nye navn: www.oasisestate.dk.