Guide: Bedre MSN-understøttelse i Pidgin

Jeg har længe brugt aMSN til  MSN under Linux, men jeg er efterhånden blevet træt af, at det er ret ustabilt. Jeg har tit haft problemer med at logge på, programmet crashede tit osv. Til Jabber og Facebook chat bruger jeg allerede Pidgin, så jeg besluttede at lægge min MSN-konto deri også.

Desværre mangler MSN-understøttelsen i Pidgin en del funktioner. Det jeg har savnet mest er muligheden for at skrive en personlig besked. Pidgin kan sagtens læse andres personlige beskeder, men man kan ikke selv skrive en personlig besked.

Jeg søgte lidt på Google og fandt fem til MSN Pecan. Det er en udvidelse til Pidgin, der indeholder følgende forbedringer: Faster log-in, Fewer connection issues, Fewer crashes, Experimental direct connection support (fast file transfers), Server-side storage for display names (private alias), Support for handwritten messages (read-only), Support for personal status messages, Support for offline messaging (read-only), Send custom emoticons (Pidgin >= 2.5).

Jeg kan godt klare mig uden webcam-understøttelse og andet pjat og hvis jeg endelig skal bruge det, så logger jeg bare på med aMSN.

Update: Der var jeg vist lidt for hurtig. Pakken ligger allerede i pakkearkivet hos Ubuntu 8.10 og 9.04, i backports hos 8.04. Hos Debian ligger den i testing og unstable.

Du kan installere MSN Pecan i Ubuntu ved at indsætte følgende i en terminal (Programmer > Tilbehør > Terminal).

sudo apt-get install build-essential libpurple-dev pidgin-dev dh-make fakeroot

cd /tmp/

wget http://msn-pecan.googlecode.com/files/msn-pecan-0.0.17.tar.bz2

tar xfv msn-pecan-0.0.17.tar.bz2

cd msn-pecan-0.0.17/

dh_make --createorig

Tast “s” for single binary og tryk enter for at acceptere forslaget. Du behøver ikke editere eller checke nogle filer som den forslår.

dpkg-buildpackage

sudo dpkg -i ../msn-pecan_0.0.17-1_*.deb

Bagefter skal du gå ind i Pidgin og ændre din MSN Konto’s protokol fra MSN til WLM og det var det 🙂

Hvis programmet bliver installeret korrekt, kan du fjerne installationsfilerne ved hjælp af følgende kommando:

rm -rf /tmp/msn-pecan*

Ovenstående guide kan også bruges til Debian. Du skal bare være root der hvor der står sudo.

Af andre interessante udvidelser til Pidgin kan nævnes et Facebook plugin som dog findes i en installerbar deb-til til Ubuntu og Debian: http://code.google.com/p/pidgin-facebookchat/.

Update: Der var jeg igen for hurtig. pidgin-facebookchat ligger i pakkearkivet hos 9.04 og i backports hos 8.10. Hos Debian ligger den også i testing og unstable.