Eksamener, god weekend og ny bærbar

Det er længe siden jeg har blogget sidst, men det er fordi jeg ikke rigtig har haft tid.
Jeg har været op i de skriftlige eksamener og de gik godt. I øjeblikket har jeg læseferie inden jeg skal op til de mundtlige eksamener. Så venter der sig lige en lang sommerferie foran inden jeg skal starte på HHX igen, hvilket jeg føler mig klar og parat til, da jeg nu ved hvad jeg går ind til.

Jeg har haft en rigtig god weekend, hvor jeg har været sammen med Stephen.
Jeg har også fået en ny bærbar, en Thinkpad T61p, fordi jeg var træt af min HP, som var ved at gå fra hinanden.

Specifikationer:
Thinkpad T61p 6460
15,4″ skærm (1920*1200) – ikke crystal clear
2 GB ram (+ yderligere 2 GB)
2.5 GHZ Core 2 Duo processor
160 GB harddisk med 7200 rpm
250 mb NVIDIA Quadro FX 570M grafikkort
Intel Corporation PRO/Wireless 4965 trådløst
Bluetooth, Fingeraftrykslæser
Leveret uden Windows, kører Linux – Ubuntu pt.

Ja, det er en dejlig stor skærm at kigge på.
Grunden til, at jeg har valgt den med yderligere 2 Gb ram, er for at være sikker på, at den også kører fint om et par år.
Processoren er også dejlig stor, og computeren er hurtigt til at starte op og lave generelle opgaver.

Harddisken er med 7200 rpm (omdrejninger i minuttet) , hvorimod en almindelig er på 5400 rpm. Dette går at harddisken er 30% hurtigere end almindelige harddiske, hvilket kan mærkes.
Efter jeg havde købt den, fandt jeg ud af, at man for 700 kr. ekstra kunne få en 200 GB harddisk også med 7200 rpm, men jeg er fint tilfreds med min 160 GB. Den er rigeligt stor og gider ikke det bøvl med at pille den der sidder i nu ud, sende den afsted og vente på at modtage den nye. Desuden har jeg en ekstern harddisk på 750 GB, som kun er fyldt 5% op.

Grafikkortet virker måske en anelse dårligt, men det er ikke et spilgrafikkort, men et grafikkort med fokus på arbejdsopgaver og er fint til mine behov.

Min Thinkpad har udover trackpaden også en såkaldt Trackpoint, som er en lille dut inde midt i tastaturet som fungerer som mus. Man kan scrolle ved at holdt mitmusetasten nede og røre ved Trackpointen.
Min Thinkpad har også en lampe oppe over skærmen som kan tændes med engeengenvejstast nvejstast og den er meget praktisk, hvis man sidder et sted hvor der ikke er ret meget lys.
Derudover sidder lyd stilen i venstre side og ikke foran, så de sidder ikke i vejen. Højttalerne sidder oppeover tastaturet.

Jeg måtte slippe 14.500 kr. for denne herlighed, hos Laptops.dk. Jeg troede først at der sad 2×1 GB ram i og der derfor skulle sættes 2×2 GB i, derfor sagde jeg ja til tilbudet. Det viste sig dog, at der kun skulle sættes 1×2 GB ram ekstra i og den derfor var billigere hos Computersalg.dk til 13.333 kr. + ca. 750 kr. for 2 GB ekstra ram, men man kan altid finde et billigere sted.

Thinkpads er generelt ret solide og holdbare maskiner, for folk der vil betale for en maskine af høj kvalitet og med god holdbarhed.

2 thoughts on “Eksamener, god weekend og ny bærbar

Der er lukket for kommentarer.