Apple stjæler fra Beryl-projektet.

Da Apple for nogle dage siden ved den årlige kongres for Apple udviklere fremviste 10 af de nye funktioner, som den nye version af deres styresystem Mac OS X kommer til at indeholde, fremviste de bla. funktionen Spaces. (Se evt. lille demovideo af “Spaces” her.

Når man som Linuxbruger ser dette, tænker man vist den idé har de vist fået fra Linux’s workspaces*, som har været i Linux i mange år.

Men, nææh nej, det bliver være endnu.

Jeg modtog en mail fra Bjarke (En af mine Linux-venner), og det viser jeg faktisk at Apple direkte har stjålet et Beryl-plugin** ved navn “Wall Plugin” til deres nye funktion “Spaces” i deres nye version af Mac OS X ved navn Leopard, der udkommer i oktober senere i år.

Pluginet “Wall Plugin” blev udgivet for ca. et halvt år siden, altså lang tid før Apple fremviste deres Spaces-funktion ved deres årlige konference for udviklere.

Spaces ligner Wall Plugin på en prik. Selv en lille pil, der kommer frem på skærmen, når man skifter Spaces, ligner fuldstændigt.

Wall Plugin har ligget i Beryl SVN*** i ca. ½ år. Det er synd at den ikke kom i stable**** før Apple fremviste Spaces, for nu vil folk sikkert sige at Linux efterligner Apple, selvom det faktisk er omvendt.

Se demovideo af Wall Plugin her.

Bemærk der står: Added: “February 08, 2007” ude i siden.

*Workspaces eller arbejdsområder som det hedder på dansk, er en slags flere skriveborde, hvor du kan have forskellige programmer åbne på hvert skrivebord. Du kan skifte mellem hver workspace så tit du vil. Fx. et når du skal arbejde, en når du skal surfe på nettet, et når du skal tjekke din mail, og et når du skal chatte. Dette gør dit arbejde mere overskueligt, da du ikke skal have alt for mange programmer åbne på en gang.

**Beryl er nogle fede 3d effekter til Linux. Plugin(s) er udvidelser til programmer. Et beryl-plugin er altså en udvidelse til Beryl.

***SVN er et slags dataregister, hvor du kan hente filer fra. Disse filer er oftest programmer under udvikling. I dette tilfælde er det en udviklingsversion af Beryl, som man bla. kan hente fra SVN, og derfor hedder den Beryl SVN.

**** Stable er den stabile udgave af (i dette tilfælde) programmet Beryl.