Nem installation af Internet Explorer under Linux

Det kan godt ske at hvis man er webdesigner eller bruger netbank at man får brug for at køre Internet Explorer under Linux og det er faktisk ikke så svært at installere det.

Men du bør ikke bruge Internet Explorer som standardbrowser. Der findes andre og meget bedre browsere som er mere sikker og har flere funktioner bla. Firefox. Denne browser skulle gerne være installeret som standard og jeg anbefaler du bruger den eller en anden god og sikker browser. Bare ikke Internet Explorer!

Jeg viser dig her hvordan:

1. Først skal du installere Wine hvis du ikke allerede har installeret det. Du kan hente wine herfra: http://www.winehq.org/site/download. Jeg har selv brugt version 0.9.20 til denne guide.

2. Dernæst skal du sikre dig at du har pakken “cabextract” installeret. Den er installeret som standard i Ubuntu. Du kan hente den eller finde ud af om den er installeret ved at søge på “cabextract” uden ” i din pakkemanager. Hvis den er installeret kan du blot lukke din pakkemanager igen. Er den ikke bør du makere den til installation og vælge “Anvend” eller hvad det nu hedder i din pakkemanager.

3. Nu skal du hente et program der hedder IEs4Linux som du kan hente herfra: http://www.tatanka.com.br/ies4linux/download.html. Jeg har brugt version 2.0.1 til denne guide.

4. Udpak filen ved at højreklikke på den og vælg “Udpak her”, “Pak ud > Pak ud her” eller hvad det nu hedder i system. Du kan derefter slette filen.

5. Gå ind i den mappe der er kommet frem efter du har udpakket filen. Den hedder ies4linux-2.0.1. Tallene 2.0.1 kan variere fra version til version.

6. Dobbeltklik på filen “ies4linux” og vælg “Kør i terminal”. det kan godt tage et par sekunder før programmet starter.

7. Nu skal du igang med selve installationen. Du skal nu igang med at besvare nogle spørgsmål. Hvis du har en dansksproget Linux er spørgsmålene på dansk, har du en engelsksproget Linux er de på engelsk. Tast j for ja og n for nej. Hvis du har en engelsk Linux så er det y for ja. Standardsvar er fremhævet med fed skrift. Hvis du vil det den foreslår behøver du blot at trykke på enter-tasten. Internet Explorer 6.0 vil automatisk blive installeret.

8. Den spørger først om du vil have Internet Explorer version 5.5 og 5.01 installeret. Det bør du kun sige ja til hvis du er webudvikler og har behov for at teste dine sider i IE 5.01 og 5.5. Stanardsvaret er nej og hvis du vil vælge det skal du blot trykke på enter-tasten.

9. Dernæst skal du vælge sprog. Hvis du har en dansksproget Linux foreslår den dansk sprog og hvis du enig i det skal du blot trykke på enter-tasten. Hvis du har en engelsksproget Linux forslår den engelsk sprog og hvis du enig i det skal du blot trykke på enter-tasten. Hvis du ikke er tilfreds med det skal du ikke trykke n, men forkortelsen for det sprog du vil have installeret med store bogstaver og derefter på enter-tasten.

10. Nu skal du til at installere Internet Explorer 6. Den forslår som standard at den installre alt i din hjemmemappe, opretter en genvej på skrivebordet til Internet Explorer 6 og installere Flash 9 som er noget man skal bruge for at se specielle sider på nettet. Hvis du er enig i det skal du blot trykke på enter-tasten.

11. Nu vil den gå igang med at installere de ting du har valgt. Når den er færdig lukker vinduet automatisk og der skulle nu gerne ligge en genvej til Internet Explorer på dit skrivebord. Du kan nu slette mappen.

12. Når du åbner Internet Explorer skulle det gerne ligne noget nær dette:

ie_under_linux.png

Det var det. God fornøjelse.

4 thoughts on “Nem installation af Internet Explorer under Linux

  1. Hej og tak for programmet!
    Jeg kan ikke få Nordas netbank til at køre med SUNS JAVA og hat derfor installeret IE via dit program!!!
    Fejlen den skriver er at programmet ikke kan udpakke filen MFC42.CAB
    Men hvis jeg downloader filen og lægger den i den rette folder er der ingen problen

  2. @Morten: Jeg har ikke haft problemer med Nordeas Netbank i Firefox. Jeg vil mener at det er mere fornuftig end den lidt sjuskede (og ikke opdateret af MS) mode at installer IE på. Husk vi snakke netbanking her og ikke bare almindelig browsing.

Der er lukket for kommentarer.